søndag den 25. maj 2014

Iris sibirica


I foråret flyttede jeg en stor blok iris sibirica, som var blevet lidt bar i midten og stod i lidt for meget skygge. Jeg delte klumpen i 4 lige store dele med en spade, udplantede dem og regnede ikke med at de ville blomstre i år pga flytningen, men jeg har taget meget fejl og de blomstrer lige nu rigtigt flot i staudebedet foran nogle efterårshindbær. Jeg synes det er en af de flotteste blå blomster og jeg har en masse selvsåede småplanter rundt omkring, som jeg håber bliver ligeså flotte som moderplanten, den må i hvert fald gerne brede sig meget her i haven.

lørdag den 24. maj 2014

Lupin og geranium

Nu blomstrer den første af lupinerne. Jeg må indrømme at jeg ikke helt kan huske om det er en af band of nobles lupinerne jeg har sået fra frø, eller det er en selvsået lupin jeg har flyttet over i bedet, men smuk er den i hvert fald! Det er første gang den blomstrer, så jeg var lidt spændt på hvilken farve den ville få og jeg er ikke blevet skuffet. I baggrunden står nogle digitalis der så småt er ved at vise knopper og så tror jeg at det er nogle ballonklokker til venstre der stadig er i knopstadiet. Bedet er kun et par år gammelt og alt er stort set avlet fra egne frø, så jeg går og er lidt spændt på hvordan det hele ser ud når det meste blomstrer for første gang i år.



 Ved foden af lupinen står denne geranium. Det er en "purple haze" fra T&M. Det lykkedes mig kun at få ét enkelt frø til at spire fra en pakke med 5 frø og den ser stadig lidt tynd ud, men jeg håber den kommer efter det, den har i hvert fald sat blomsterstande, så jeg er spændt på farven på blomsterne. De skulle efter sigende både kunne blive hvide eller blå.


mandag den 12. maj 2014

Akeleje

Nu blomstrer akelejerne så småt her i haven. Jeg må have nogle flere af dem og gerne de langsporede og de fyldte. Jeg såede ellers en masse McKana giants mixed, som skulle give en masse forskellige slags, men det er nu mest lyserøde der kommet. Jeg fik også tilsendt nogle Blue Barlow frø fra Esther, der har sin egen blog og jeg håber de kommer til at blomstre til næste år.