mandag den 21. april 2014

Det gode forårsvejr

Jeg har været lidt i haven og nydt det gode vejr henover påsken, som mange af jer andre nok også har. Jeg benyttede lejligheden til at tage nogle billeder af de forskellige planter blomstrer eller skyder op af jorden nu.
Her er det franske anomener. Jeg lagde nogle knogle for flere år siden og havde nærmest lykkelig glemt dem, for hvert år har jeg kun set nogle småblade og tænkte at de var et "no go" her i haven, men i år er der kommet rigtigt mange blomster og de er super flotte. Måske det er den milde vinter?
 Her er en af mine favoritter. Det er en Iris Pallida "variegata". Variegata betyder at bladfarven er blandet, som det er tilfældet med denne plante. Den er super flot hele året med de stribede grøn/hvide blade. Jeg har endnu ikke set en blomst på den, men jeg kan se at rhizomet i år har delt sig fra én, til 3-4 nye baser, hvorfra bladene skyder. Jeg flyttede den sidste år til forgrunden af bedet, så den rigtigt kunne få badet rhizomet i solen og det har den kvitteret for!
Her et billede af min kat foran en cypres edelwoodii. Cypressen har det ikke for godt og i år får den sidste chance til at vise at den er bevaringsværdig, ellers kommer den op. Min kat stiller sig tit bag den, så hun er i skygge for solen og hun skal altid snuse til den :)
Pæonerne kigger også nu over jorden og de har den mest utrolige dybe røde farve. Jeg har endnu ikke haft blomster på dem endnu, krydser fingre for de første kommer i år.

Her et billede af staudebedet badet i solens stråler. Der er mange hvide digitalis, som blev sået sidste år, så jeg glæder mig til at se blomsterne i år og om de har den rent hvide farve jeg bestilte dem i! Jeg sår nogle flere i år, så de gerne skulle etablere sig og komme igen hvert år, da de jo er to-årige.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar