fredag den 18. januar 2013

Geranium og vintersåning.

Udenfor i haven ligger der et lille skatkammer og venter på at temperaturen stiger og lyset tiltager. Jeg har nemlig for en måneds tid siden sået en række forskellige staudefrø i bakker og sat dem udenfor, så de kan hygge sig i kulden og forhåbenligt dermed blive lidt mere villige til at spire end det ellers ville være tilfældet. En af bakkerne er sået til med Geranium Purple Haze, som er en mørkløvet geranium. Jeg forsøgte mig også med den for to år siden, men her spirede ikke ét eneste af de kun 6 frø, som var i posen. Nogle erfaringer rigere har jeg derfor i år vintersået dem, for de SKAL åbenbart have kulde og jeg venter spændt på om de kommer frem til foråret, når jeg tager dem ind i vindueskarmen.


Sådan håber jeg min geranium kommer til at tage sig ud om et halvt års tid.


Heri gemmer der sig meconopsis og et par andre frø i bakker, kun dækket med visne blade. Bakkerne er overdækket med den grønne kasse for at solsorten ikke skal kanøfle mig, som den gjorde sidste år!


Flere stauder i bakker, de får godt med frost. Jeg håber det hjælper.Nede i krybekælderen ligger georginerne også og hygger sig. Jeg har meget god erfaring med at opbevare dem i en kasse, hvor jeg mellem knoldene har strøet træflakes, som er knastørt svasmuld/træstøv, der er presset sammen til små kugler. Jeg kigger altid til dem 1-2 gange i løbet af vinteren, for at se om der skulle være en enkelt knold der er gået råd i, men jeg har endnu ikke oplevet det. Alle knoldene var ligeså hårde, som da jeg lagde dem og enkelte havde allerede sendt et par små spirer ud. Jeg delte dem i øvrigt før jeg lagde dem ned, så de fylder mindre. Man skal blot huske, at der skal være noget af blomsterstænglen på knoldene, da det er her øjnene sidder, som de små spirer bryder fra. Jeg var også lidt hård og smed nogle på komposten i efteråret, for der var nogle knap så spændende lyserøde imellem, som jeg ikke fandt bevaringsværdige. Jeg regner med at tage dem op engang i april/marts og så stiller jeg dem udenfor om dagen og ind igen om aftenen, så de ikke bliver ranglede, men tilgengæld blomstrer 1-2 mdr. tidligere end ellers.

 

7 kommentarer:

 1. Håber det lykkes for dig med den mørke geranium.
  Den måde at opbevare dahlia på kendte jeg ikke, hos mig rådner de desværre ofte.
  Tak for kommentar hos mig.
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth, selv tak. Jeg håber også virkelig det vil lykkes med geraniumen, jeg skal nok skrive mere om hvordan det udvikler sig senere.

   Mvh. JOC

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 3. har først lige netop nu fundet frem til din blog - ærgerligt, at du ikke har et sted man kan melde sig til, for det ser ud til at være et godt sted at læse med :-) Håber jeg finder tilbage igen en anden gang.

  Rigtig god weekend til dig!
  Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone, tak for din venlige kommentar, jeg har også kigget lidt på din blog og den vil jeg da tilføje til min blogliste ude til højre, for den ser også spændende ud. Jeg har desværre ikke google+, så indtil videre er jeg bange for man må klare det manuelt.

   mvh. JOC

   Slet
 4. Kære JOC
  Tak for din kommentar på min blog - den gjorde at jeg fandt dig og DIN lækre blog. Nu har jeg de sidste par dage læst alle dine gamle og nye indlæg ... Jeg er stor fan! Kom endelig med mere og jeg lover at følge med, spændt på sidelinjen. Lige til sidst - er du en mand eller kvinde? Jeg er blevet meget nysgerrig på både dét og meget mere fra din have. Vi ses på bloggen!
  Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mathias, jeg er en mand på 29 år og jeg er også en glad haveamatør. Jeg fandt også først for nylig din blog og synes den er rigtig interessant og glæder mig til at følge med fremover. Min have er ikke noget imponerende syn, men jeg prøver at tage en ting ad gangen og forhåbenligt bliver resultatet godt med tiden. I mellemtiden vil jeg nyde at bruge haven som et sted hvor jeg kan slappe af og nyde at slappe af og jeg kunne efterhånden ret godt tænke mig at det blev forår igen. Vi ses på bloggen :)

   Slet