lørdag den 3. august 2013

Hvid kongelys "snow maiden" og dahlia

Der er fuld knald på det nye staudebed lige nu og det vrimler med sommerfugle, svirrefluer og bier. I foråret købte jeg nogle staudefrø fra T&M af den hvide kongelys "Snow Maiden" og de første planter blomstrer allerede. Jeg håber at den overlever til næste år, for den pynter rigtigt godt i bedet og har nogle lækre store blade, som er helt bløde at føle på. Bladene er godt nok ikke helt så hvide, som jeg havde forestillet mig, men de har helt klart fået et mere gråligt skær efterhånden som vi er kommet hen i august måned.
Jeg havde også overvintret en håndfuld dahliaknolde, som jeg havde delt til virkelig mange separate planter. Jeg plantede dem ud ret tidligt og de nåede lige at få lidt frost, så de måtte desværre starte forfra, men det var sikkert ikke så tosset, for de er blevet flotte og buskede med masser af blomsterknopper. Herunder kan ses lidt af udvalget.


Dahlia Duet

Her en dahlia som blot er købt under navnet "decorative", står sammen med morgenfruer.

Jeg kender ikke navnet på denne, men jeg er ret glad for den.

Er meget skuffet over den her. Den er købt som en Eveline i plantorama i hillerød i forået, men der er tydeligvis tale om en anden sort. Jeg købte 3 pakker og den ene pakke blev aldrig til noget, så jeg håber den sidste virkelig er en eveline, jeg ved det først om nogle dage når den springer ud.

1 kommentar:

  1. Det er en flot dahlia på det sidste billede, men det er da surt når man nu har købt den som en anden. Den hvide kongelys er flot. Jeg såede også nogle for ikke så længe siden, og de blomstrer også snart.
    Jeg har selv Eveline og den er fantastisk.

    SvarSlet