fredag den 17. juni 2011

Et smut forbi planteskolen

I går var jeg et smut forbi Aldershvile planteskole. Her har de et rigtigt stort udvalg af stauder og roser og jeg synes rigtigt godt om netop denne planteskole. Jeg blev meget hurtigt fristet af mange ting, men heldigvis havde jeg min android med, så jeg kunne finde nogle af de stauder jeg havde sat på min ønskeliste og som står her på min blog under plantelisten. Jeg endte da også med at få 5 stk. planter fra min øsnkeliste med hjem. Undervejs på planteskolen tog jeg også billeder af nogle af de planter, som jeg synes var flotte, men som jeg gerne lige vil læse lidt mere om før jeg hjembringer dem, så jeg ikke laver et større impulskøb.


En af de planter jeg fik med hjem, er denne Iris Pallida "variegata". Jeg har længe ønsket mig en stribet Iris, egentlig mest for bladenes skyld, men jeg var meget i tvivl om jeg skulle købe de Iris, som Claus Dalby har og som hedder Iris Pseudocarus "variegata" eller om jeg skulle købe Pallida'en som også er stibet, men valget faldt på Pallida'en, da denne har blå blomster. Pseudocarus'en har nemlig gule blomster og jeg foretrækker de blå. Jeg synes den er rigtig flot og jeg glæder mig til den er vokset godt til og fylder lidt mere, for jeg havde altså ikke råd til at købe flere af dem, hvis jeg også skulle have andre planter med hjem.

 

 
Blandt bunddækkeplanterne har jeg længe ønsket mig nogle Heuchera (Alunrod). Her var der også mange at vælge mellem, men jeg faldt for de to der hedder henholdsvis Cinnabar Silver og Lime Marmelade. Jeg synes de går rigtigt godt sammen farvemæssigt, for man lægger virkelig mærke til dem pga. den store kontrast i farverne. Jeg er egentlig ikke så meget til det dér tone i tone, men foretrækker mere 2 eller 3 forskellige farver i et bed og hvor der så er stor kontrast farvemæssigt mellem planterne, så de hver især træder mere frem blandt hinanden.
Mens jeg gik rundt og kiggede kom jeg forbi de her Petunia. Dem synes jeg var så flotte at jeg lige ville tage et billede af dem. Det kan være jeg næste år vil prøve at finde dem som frø og prøve at så dem selv. Det er i hvert fald de flotteste Petunia jeg endnu har set. 

Jeg fik faktisk et par planter mere med hjem, men jeg regner med at skrive mere om det i morgen. Nu vil jeg slappe af resten af fredagen og ønske en god weekend til jer herfra.

3 kommentarer:

 1. Det er nogle dejloge alunrod du har købt. Den limegrønne lyser rigtig op i et bed. Jeg har selv 2 forskellige mørke, og er meget glad for dem.

  SvarSlet
 2. Den stribede iris, skal du nok få glæde af. Jeg havde en som blev kæmpestor, faktisk for stor til bedet. Så delte jeg den og nu har jeg rigtig mange forskellige steder i haven. Det eneste sted, der ikke er nogen mere, er der hvor den startede.
  De mørke aluroe vokser meget kraftigt, så hold øje med den limegrønne, at den ikke forsvinder, den er nemlig ikke så grovillig.

  SvarSlet
 3. Tak Gitte, jeg har bestemt heller ikke fortrudt mit køb :)

  Jeg var faktisk i tvivlt om hvorvidt Iris'en ville blive ordentligt stor, så når du siger den bliver kraftig bliver jeg kun endnu mere glad for udsigten til at have den i bedet og så vil jeg nok, som dig, dele den så den fylder lidt mere. Mht. Heucheraerne så vil jeg lade være med at plante dem for tæt til at starte med, så den grønne ikke forsvinder. Tak for rådet :)

  Mvh. JOC

  SvarSlet