onsdag den 1. juni 2011

Plante-shopping

I dag afsluttede jeg mit forårssemester på universitetet og forude venter "kun" eksamen . Det bliver så rart med lidt pusterum, hvor jeg ikke skal stå op kl. 06:00 det næste lange stykke tid. For at fejre det købte jeg tidligere i dag ind til lidt middag i en Bilka, som jeg tilfældigt passerede forbi. Jeg bemærkede straks deres havecenter og kunne ikke modstå fristelsen for at gå derind. Jeg blev med det samme tiltrukket af rigtigt mange ting, men jeg styrede målrettet over mod stauderne. På vejen over til stauderne kom jeg til at tænke på at jeg faktisk kendte vildt mange af planterne i havecentret, både på udseende og navn. For bare to år siden, da jeg sidst var i et bilka havecenter, var dettte langt fra tilfældet og jeg fik sådan en good-feeling af ikke at være helt nybegynder i det med haven mere. Men på den  anden side ville andet også være underligt, når jeg tænker på hvor meget jeg efterhånden har læst og set om havedyrkning. Nå men jeg kom over til stauderne hvor der var et kæmpe udvalg. Der var bl.a. nogle stykker anbefalet af Claus Dalby, men af en eller anden grund faldt mit blik på de andre stauder i sortimentet. Som man kan se på billedet endte jeg med at begrænse mig og købe 5 stk. med hjem og jeg glæder mig til at plante dem ud i haven i morgen. Dicentraen (løjtnanshjerte) bagerst på billedet var dyr, men jeg har længe ønsket mig én og lige netop denne sort synes jeg er både speciel og rigtig flot, så den blev jeg nødt til at have. De andre 4 stauder jeg fik med hjem var: pudret stenurt, kalkkarse, hønsetarm og en stjerneklokkeJeg havde også kig på en salvia "ostfriesland", men den var ikke med i tilbuddet. Desværre knækkede der tilfældigvis en lille stikling fra netop denne salvie af og den placerede sig på forunderlig vis dybt i jorden på en af de planter jeg tilfædigvis havde udvalgt. Ja nogengange er man bare heldig! Den er nu sat i en potte med plastik over og så håber jeg den slår rod. Ved siden af stiklingen står en lille skål med frøkapsler. Jeg var for nogle dage side ude at høste frø fra en masse af de snepryd jeg har stående inde i en hæk. Jeg har dem ikke rigtigt andre steder i haven, men det er en af mine yndlings-forårsløgvækster, så nu vil jeg prøve manuelt at sprede den rundt til flere steder i haven. Der bliver nok mange hundrede frø ud af det. Jeg fik også et par alm. vintergæk-frøkapsler med, så må jeg se om de også vil lykkes.Til afslutning synes jeg lige jeg ville dele dette billede med jer. Jeg faldt tilfældigvis over det i går, da jeg sad og kiggede på en side med sjove billeder. Jeg kan virkelig se en møgsur haveejer for mig, der har fået nakket en plante af en eller anden, der åbenbart ikke har nok at lave og så i arrigskab har sat det pågældene skilt op. : D
Kilde: bigfail.dk


3 kommentarer:

 1. Det er så dejligt, at belønne sig selv med lidt planter efter en veloverstået 'begivenhed' i dit tilfælde et semester og for mit vedkommende to dages undervisning i sidste uge :-)

  Rigtig god læseferie :)

  SvarSlet
 2. Jeg har belønnet mig selv med at lave 70 buksbom-stiklinge i dag. Hvor mange der så bliver til noget, det må tiden jo vise :o)

  SvarSlet
 3. Tak Susanne :)

  Man kan aldrig få for mange buskbom. Jeg ønsker mig også en laaaang lav formklippet hæk af buksbom langs min havegang. Om det bliver i efteråret eller først til næste år må tiden vise, men den skal nok komme på et tidspunkt :)

  SvarSlet