tirsdag den 26. april 2011

Liljebiller

Under en rundtur i haven kiggede jeg efter om nogle af de hostaer jeg havde plantet i efteråret var begyndt at komme op og hvad ser jeg så der midt i det hele på en af liljerne...2 liljebiller der parer sig! De blev meget hurtigt aflivet og jeg fandt yderligere 2 i nærheden. Derefter kontrollerede jeg grundigt de fleste af liljerne for æg og rigtigt nok, jeg fandt nok i alt 30 æg. De er ret snedige for de lægger æggene på undersiden af bladene, så man skal kigge godt efter. Jeg plejer bare at rive hele bladet af med æg på og kvase dem grundigt - godt at de er så knaldrøde at de er lette at få øje på. På billedet: 1 stk. liljebille med afrevet hoved og 6 af dens æg. JOC vs. liljebillen 1-0 >:)

3 kommentarer:

 1. Sjovt og illustrativt billed af den pokkers liljebille - jeg må også på jagt efter dem i næste weekend, hvis jeg da husker det i vrimlen af andre opgaver der venter i haven.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 2. Ja liljebiller er nogen pokkers nogen, og de er ikke til at slippe af med. Jeg har købt en masse nye liljer i år, og billerne har desværre allerede været i nogle af dem. De er der desværre ikke lige, når vi kigger efter. Jeg fangede dog også et par stykker den anden dag. Så de er døde nu :-)

  SvarSlet
 3. Ja det er bare med at være over dem lige nu, for én bliver hurtigt til mange! Jeg kan huske for et par år siden, da det lykkedes dem at æde samtlige blomsterknopper på den eneste lilje jeg havde i haven på daværende tidspunkt.

  SvarSlet